Meschinăria comerciantului român

Îmi place cafeaua de la Gloria Jean’s. Mă duc destul de des să beau un espresso sau un creme brulee. După ce  TVA-ul a fost săltat cu 5 procente, am observat că cei de la Gloria au mărit prețurile cu 10 la sută. Într-o zi am întrebat un barman de ce au mărit cu atât de mult? Aflat întâmplător în zonă, unul dintre șefii mari a sărit să-mi explice că ei importă din Australia și dolarul s-a cam întărit… Aha, dar apa plată Izvorul alb tot de la antipozi o aduceți? La Gloria Jean’s este 6,5 lei o sticlă de jumătate, în condițiile în care concurentul  direct, Starbucks o vinde cu 3 lei. Las la o parte faptul că în niciuna dintre locațiile Gloria Jean’s nu-s în stare să dea net. Păcat că o cafea bună este vândută de niște comercianți lacomi. Pentru ei adaosul începe de la două sute la sută. Poate ar trebui să schimb cafeneaua…

9 thoughts on “Meschinăria comerciantului român

 1. ioana

  eu am fost de curand la starbucks si am gustat un mango shake..e super bun..cafeaua de la filtru in schimb iuuuccc..

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Ioana, cafeaua la filtru e cafeaua lungă americană. E slabă pentru că ei obișnuiesc să bea un litru pe zi. 🙂

   Reply
 2. ioana

  cand am fost acum vreo 3-4 ani in state am baut cafea la filtru tot de la starbucks si era foarte ok..probabil si asta se importa la noi si pe drum isi mai pierde din proprietati :)))

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Horică, am acasă Nescafe Dolce Gusto, dar uneori e mai frumos la cafenea.:)

   Reply
 3. Iulian A.

  Nu sunt un specialist in ale cafelei dar.. am baut in Istanbul o cafea care mi sa parut de zile mari si care nu cred ca, o sa-i simt aroma pe aceste meleaguri.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Iulian, cafeaua din Orientul mijlociu e foarte buna. Cea cu hel( nu stiu cum se scrie).

   Reply
 4. Malec

  Apropo de amabilitate-ma duc ,curios sa beau o cafea ,,copi luwak”sau cam asa ceva.25 de roni un paharut .Bun,nu am zis nimic,am gustat,concluzia -o porcarie ,dar snobismul trebuie intretinut de escroci..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.