Abdullah Khadr are 29 de ani și un cv interesant. Statele Unite îl caută de prin 2004 pentru că a procurat mine și lansatoare de grenade pentru celulele Al Qaeda din Afganistan. Khadr a fost arestat în Pakistan prin 2004. După un an de arest, a fost eliberat și a plecat în Canada, țară al cărei cetățean este. A fost imediat arestat la cererea autorităților americane. Ieri însă, un judecător inimos din Toronto a refuzat extrădarea în Statele Unite și l-a eliberat. Să nu uit. Fratele lui Khadr, Omar Khadr a fost singurul occidental închis la Guantanamo.

4 thoughts on “Căutat de CIA și eliberat de canadieni”
  1. parca SUA au colaborat odata cu unii din alqaeda, chiar cu seful ei, parca odata erau chiar sponsorizati cu foarte multi bani acesti fosti parteneri. Acum ii cauta. Ce ti-e si cu „valorile democratice” pe care le tot auzim zi de zi.

    1. Petrișor, americanii nu l-au sponsorizat direct pe bin Laden. Prin intermediul serviciului secret pkistanez, CIA a sponsorizat mujahedinii care luptau cu sovieticii. Le-au dat inclusiv Stinger ca să poată da jos elicopterele rusești. Acum politica e alta… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.