Lansarea de la Cuza

Potrivit celor de la Asociația Studenților Jurnaliști, la întâlnirea de la Universitatea Al.I. Cuza, au venit peste 200 de oameni. Sala Senatului a fost plină, câteva zeci de studenți au stat pe hol, cu ușa deschisă. Le-am și spus că sper că nu au venit obligați de profesori. 🙂 Am fost onorat de o asemenea prezență, mai ales că în public au fost profesori și studenți și de la alte facultăți, nu doar de la jurnalism. Întâlnirea a durat aproape 2 ore. Am fost mirat de atenția presei locale: am dat vreo patru interviuri, am fost la o emisiune în direct la TVR Iași și am discutat cu o studentă care-și face lucrarea de diplomă pe corespondența de război. Pentru că m-am încăpățânat să merg cu mașina și am plecat de acasă pe la cinci dimineața, la sfârșitul zilei am fost rupt. La un moment dat, într-un interviu, am zis inițial ” pereții peșterei”. M-a bușit râsul și m-am corectat. Să nu creadă reporterul că aștia din capitală sunt niște agramați. Să creadă că-s doar obosiți. Peștere, eșece… Mda, toți avem necazuri. 🙂

Cartea este pe locul 1 în topul vânzărilor pe site-ul Polirom.

19 thoughts on “Lansarea de la Cuza

 1. americanu

  O zi minunata,la un moment dat numai erau carti de vanzare :)) lumea mai voia sa cumpere..:D
  Ce sa mai chiar ma bucur mult ca ai venit.

  Reply
 2. iulicika

  bravo,Adelin.snu trebuie sa fii surprins de primirea care ti s-a facut. asa ar merita sa fie tratat orice jurnalist de talia ta. este normalitatea din care noi,din pacate ,am facut exceptii. ai beneficiat de un lobby pe masura,pt ca cei care te-am sustinut si te sustinem cum putem,cu micile puteri, asa consideram. si dorim sa ii scoatem la suprafata pe adevaratii profesionisti.sa nu uiti asta,te rog,oriunde vei merge!

  Reply
 3. Discovery

  Adelin, am fost ieri in Sala Senatului. A fost intalnire foarte frumoasa, cum nu au fost multe in aceasta sala, desi este una incarcata de istorie. Vroiam sa te intreb ieri, dar nu am mai apucat. As vrea sa stiu daca poti sa imi faci un top al celor mai periculoase tari sau zone de pe glob. Primele 5, in opinia ta. Tot am citit diferite bloguri, forumuri, articole. In toate se precizeaza ca este foarte greu sa faci o comparatie intre spre exemplu, Bagdad si Kandahar, Somalia sau Coasta de Fildes. Totusi daca pentru tine, exista o posibilitate prin care poti sa le clasifici (desi imi inchipui ca e foarte greu) ar fi grozav sa aflu de la cineva care chiar e abilitat sa isi exprime o parere obiectiva. Multumesc si mult succes.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Discovery, e greu să faci un clasament. de departe cel mai periculos a fost Irakul între 2005 și 2007. Somalia este încă periculoasă. de asemenea sudul Afganistanului, în special Helmand. Asta nu înseamnă că restul Afganistanului este mai puțin periculos.

   Reply
 4. Pingback: normalitatea de a fi apreciat « Iulicika's Blog

 5. Tarnak Farms

  Daca ai sti cit de natural a sunat lipitura la ” pereții peșterei”, mai ca ai veni data viitoare la Iasi cu un stick sa o pui deoparte… a fost dragutza !

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Tarnak farms, nu eram chiar atât de obosit și mi-am dat seama.:)
   Odojak, Madalur, Corina, Simona Maties, mulțumesc.
   Radu, îți voi trimite pe email în week end.

   Reply
 6. Vasilica

  Am participat la intâlnirea de la Iași.Eram undeva ascunsa, cât mai in spate:).Am avut intentia de a va adresa o intrebare insa emotiile m-au coplesit.Profit de doza de curaj luata acum din vant si v-o adresez acum:Ce ii sfatuiti pe tinerii aspiranti in jurnalism, in contextul in care media promoveaza acum doar non-valori,ignoranță,prostie si ipocrizie?O societate in care efectul de turmă este urmat doar pe latura negativă și se merge pe principiul ”stiu că e gresit să arunc hartia pe jos și totuși o arunc”.

  Reply
 7. Corina

  Eu am ramas cu o cale deschisa spre noi idei si planuri dupa ce l-am cunoscut pe Adelin Petrisor si i-am citit si cartea. Important e sa ramai cu ceva bun din ceea ce iti poate povesti un om din experientele sale. Mai ales in jurnalism.

  Reply
 8. Geanina

  Draga Adelin, am aflat de cartea ta de pe blogul lui Moise Guran si am fost curioasa sa vad cum e.Am comandat-o pe net si am asteptat o saptamana sa o primesc dar a meritat efortul.Am citit-o pe nerasuflate intr-o dupa-amiaza E o carte pe care nu o poti lasa din mana, nu iti mai este foame sau sete, nu e decat cartea. Felicitari.

  Reply
 9. Radu

  Imi fac lucrarea de licenta despre jurnalismul de razboi/corespondentii de razboi.Poti sa imi spui niste titluri de cartii care m-ar ajuta in demersul meu?Mersi
  Mai sus ai scris ca imi trimiti un mail in weekend.Mersi mult 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.